10/17/2023

5 ideaa nopeisiin tuloksiin kuinka päästä Googlen ensimmäiselle sivulle: hakukoneoptimointi (SEO): osa 1

Kuinka nostaa verkkosivut Google-haun kärkeen

Yksi vähiten vaivaa vievistä tavoista saada sivusi kärkeen on parantaa huonosti toimivaa sivua. Löydät pari sivua, jotka näkyvät hakutulosten 6-20 paikoissa. Yleensä nämä ovat sivuja, joilla on melko kunnollista sisältöä. Mutta niit puuttuu jotain ja siksi he eivät pääse TOP10:een.Kuinka selvittää, mitä näiltä sivuilta puuttuu, ja sitten parantaa niiden sisältöä vastaavasti. Katsotaan.


1 Ymmärrä huonosti toimivat avainsanat


Selvitetään ensin, mitkä sivut sijoittuvat tällä hetkellä alempana kuin haluat. Voit käyttää Googlen Search Consolea (https://search.google.com/search-console/) selvittääksesi, mitkä sivut ja hakutermit sijoittuvat kymmenen parhaan joukkoon ja tarvitsevat lisätyötä.


Voit tehdä tämän siirtymällä hakutulosraporttiin ja käyttämällä suodattimia sijainnille, joka on suurempi kuin esimerkiksi 6.0.


Klikkaa sitten haluamaasi tärkeää avainsanaa (kyselyä) ja valitse Sivut-välilehti nähdäksesi kyselyn yhteydessä näytettävät sivut. Näiden sivujen optimonnista on kyse.

2. Päätä, mitkä sivut optimoidaan ensin


Jos sinulla on keskikokoinen tai suuri sivusto, tällaisia huonommin toimivia sivuja voi olla kymmeniä ja satoja. Joten sinun on päätettävä, mitkä optimoidaan ensin.


Tyypillisesti hakukoneoptimoijat asettavat etusijalle sivut, joilla on suurempi menestysmahdollisuus ja parempia liiketoimintatuloksia. Keskity rahaa tuottavan sivun optimointiin, sillä se hyödyttää yritystäsi enemmän.


Jos kuitenkin kaikki sivusi on optimoitu samaan tarkoitukseen, olkoon hakujen lukumäärä vertailukohtasi. Optimoi ne sivut, joiden avainsanoilla on houkuttelevampi hakumäärä.


3. Tuki haluvastauksia selvittääksesi, mitä sinulta puuttuu


Sinun pitäisi tietää tarkalleen, mitä sinun pitäisi parantaa. Tarkista tätä varten, onko sijoituksen ja sijoitussignaalien välillä korrelaatiota.


Käytän tähän Rank Trakerin SERP-analyysityökalua. Kirjoitan avainsanan, jonka haluat sijoittua korkeammalle. Voin verrata SERP-kilpailijoiden SEO-perustietoja. Huomaan tässä tilanteessa taistelevani näkyvyydestä Stockman-tavaratalon sivuston kanssa. 


Klikkaan kutakin URL-osoitetta  nähdäkseni niiden sisällön. Kiinnitän huomiota pieniin yksityiskohtiin – rakenteeseen, sanojen määrään, visuaalisiin ratkaisuihin jne.  Todennäköisesti huomaan, että sisällöstä puuttuu syvyyttä tai esimerkiksi että sanamäärä on pienempi kuin kilpailijoiden. Analyysin tuloksena ymmärrän, missä on parannettavaa.  Joskus, kuten tässä, on hyvä ymmärtää että Stockmannille osoittavien linkkien määrä on nin suuri, että heidän voittaminen on haastavaa. 
Toinen työkalu jota käytän on Underesuggest Pro, jolla saan kaivettua saman kilpailutilanteen helpommin kuin tekemällä massiivisesti Google-hakuja. 4 Tee tekninen SEO-tarkastus


On parempi pelata varman päälle. Suorita tekninen tarkastus varmistaaksesi, ettei sivulla ole teknisiä SEO-ongelmia, jotka voivat jollakin tavalla heikentää sivusi sijoitusta. Tähän voidaan käyttää maksutyökaluja, kuten Googlen Page Speed Insightia (https://pagespeed.web.dev/). Mitä vähemmän on punaisa, sitä parempi. Tässä sivustossa töitä riittää.

Seuraavassa kirjoituksesa puhutaan kannibalisoinnista.


/A
No comments: