4/30/2012

Bloggauksia sisältömarkkinoinnista

Kirjoittelin viime kuussa kustantajani ja koulutusorganisaatio Inforin blogiin ajatuksia ja vinkkejä sisältömarkkinoinnoista.

Aiheeseen liittyi myös "Sisältöstrategiaa sosiaaliseen mediaan" -workshop päivä, jossa viime perjantaina mietittiin mm

- erottumisen eväitä eli mistä aiheesta organisaatio tietää eniten maailmassa
- sisällön digitaalisia jakelukeinoja
- eri sisältöformaattien vahvuuksia ja tuotannnon haasteita
- organisoitumista, vastuita ja käyttäjien luoman sisällön plussia ja miinuksia
- bloggaamisen jaloa taitoa
- jne

4/15/2012

Pinterest stats (April 2012)

Los Angeles Times julkaisi viikolla yhteenvedon Pinterestistä. Tässä mielenkiintoisimmat poiminnat (en jaksanut kääntää):


* No. 3 social network behind Facebook and Twitter, according to Hitwise
* 23.7M unique visitors in February, according to Nielsen
* 70% of Pinterest's users are women
* 21% of Pinterest users have purchased products after seeing them on the site
* Users spend 1,5 hours a month on the site (Compared with 21 minutes on Twitter and 17 minutes on LinkedIn, according to ComScore

4/09/2012

Brick-and-mortal goes digital

Kolme näkökulmaan tämän vuoden nousevaan trendiin SOLOMO (=Social, Local, Mobile) ja siihen miten kivijalkamyymälän voi olla digitaalinen.


1 Kotona

Valtaosa ostoksista tehdään edelleen kivijalkamyymälöissä ja supermarketeissa. Ei siis huolta huomisesta. Väärin ajateltu. Läppärit, tabletit ja erityisesti älypuhelimet 4-5 tuuman ruutuineen ovat pian merkittävässä roolissa ostopäätösten kannalta. Tuotteita ja tarjouksia tutkitaan ennen kauppaan siirtymistä. Käyttötavaroita tietysti erityisesti, mutta mikään ei estä eteisessä tarkistamasta kummassa ketjussa pääsiäislammasta on tarjolla ja millä hinnalla. Kysymys kuuluukin onko se juuri sinun sivusto tai applikaatio, jota hän käyttää ensimmäiseksi.Kaupan tuleekin huolehtia, että he omistavat virtuaalisen paikan myös paikalisessa haussa (Local Search) sekä sosiaalissa verkostoissa ja vertailusivustoissa, joita kuluttajat käyttävät tuotetiedon ja tarjousten etsimiseen. Oletko testin ja vertailun vuoksi kokeillut ryhmätarjouspalveluja käyttäjänä (tai kauppiaana)? Entä milloin kanta-asiakaskortti vaihtuu ilmaiseksi mobiilisovelluksi?

2 Viimeinen maili

Kännykkä muuttaa ostokäyttäytymisen. Älypuhelinten ja jatkuvasti nettiyhteydellä varustettujen laitteiden, käytännössä pienten tietokoneiden määrä lähentelee kohta puolta kaikista kännyköistä. Kaikki ne vertailu ja etsimismahdollisuudet, jotka aiemmin olivat sidottuja työpisteelle ja kodin tietokoneelle siirtyvät nyt ulko-oville, toreille, julkisiin liikennevälineisiin ja autoihin. Viimeinen maili tulee vaikuttamaan suurissa taajamissa päivittäiskaupan peliin. Kännyköitä ja sovelluksia käytetään aktivisesti navigointiin ja etsimiseen, tiedon ja vinkkien jakamiseen sekä suositusten kaivamiseen. Eikä SMS/MMS ole vielä lainkaan kuollut ja kuopattu palvelu: tiesitkö, että SMS viesti luetaan yleensä alle 4 minuutin sisällä sen saapumisesta. Viimeinen maili on tila, johon kaupan tulee päästä vaikuttamaan tarjouksilla, ehdotuksilla ja merkityksellisellä sisällöllä. Viimeisen mailin digitaalisen mahdollisuudet tuovat jalkapareja ja sitä kuuluisaa soraa käytävillesi. Ole siis läsnä kun haku on liikkeellä. Vähintään paikkatietoja jakavassa sosiaalisessa verkostossa.

3 Kaupassa

Käytin yhden torstai-illan skannaillen kirjojen viivakoodeja Akateemisessa. Sama ulkomaalainen kirja löytyi kännykkäsovelluksen avulla aina edullisemmin ulkomaisesta verkkokaupasta. Pelottava skenario onkin, että myymälöistä tulee isoja viihdekeskuksia ja puolijulkisia tiloja ja itse kauppa siirtyy verkoon. Sitä odotellessa, käytä digitaalisuuden eväät hyödyksi myös sisällä kaupassa. Laita QR-koodit oviin ja ikkunoihin, ja ohjaa asiakkaat tutustumaan juuri sinun digitaaliseen tarjontaan. QR koodi on pikalinkki esimerkiksi sivustollesi. Laita sovituskopin viereen web-kamera, jolla voin esitellä pikkutakkia valokuvan avulla vaimollen tai jakaa huvittava ilmestys ystävilleni sosiaaliseen verkostoon. Teetä mobiilisovelluksia, jotka rikastavat käyntiä isossa kaupassa. Miten olisi sovellus, joka kertoo mitä ihmettä minä tälläkin työkalulla teen, jota rautakaupassa katselen. Laajennettu todellisuus (augmented reality) -sovellus voisi näyttää videon, jossa tuote on päosassa! Tai jaa asiakkaille äänitunnistusapplikaatiota, joka reagoin jingleen ja äänimainoksiin lisäarvoa tarjoten.

Kivijalkakin voi olla digitaalinen!

Muutamia tutustumisen arvoisia sovelluksia ja palveluja solomo-viitekehyksen sisällä:

* RedLaser: sovellus, joka lukee viivakoodin ja etsii verkkokaupoista vastaavan tuotteen
* Shazam: sovellus, joka tunnistaa äänen tai musiikin ja avaa esimerkiksi kampanjaan liittyvän sivun älypuhelimen ruudulle
* Foursquare: paikkatietopalvelujen ykkönen, jonka pelilliset ominaisuudet koukuttavat miljoonia käyttäjiä. Hyödynnä mahdollisuus ilmaiseen mediatilaan tarjousten muodossa
* Yelp: supersuosittu suosittelupalvelu, toistaiseksi Ruotsissa tarjolla
* Instagram: suosittelu valokuvasovellus jossa mukana erilaisia suodattimia kuvien korjailuun
* Foodspotting: palvelu ja sovellus erityisesti ravintoloiden arviointiin
* Tripadvisors: maailman suosituin hotelliarviosivusto nyt myös kännykässä
* QRReader: Iphonessa toimiva qr-koodien lukuohjelma
* iZettle: ruotsalainen sovellus ja kortinlukija älypuhelimeen, joka korvaa normaalin kassapäätteen

Onko sinulla hyvä vinkki vastaavista sovelluksista? Laita viestiä tai kommenttia!

4/02/2012