9/26/2022

Miksi minun pitäisi käyttää Googlen hakukonsolia?

Google Search Console eli hakukonsoli (aiemmin Google Webmaster Tools) on Googlen tarjoama ilmainen työkalu verkkosivuston ja orgaanisen haun tietojen analysointiin ja seurantaan. Se löytyy osoitteesta search.google.com.


Hakukonsoli on tärkeä SEO-työkalu monesakin mielessä. Paitsi, että se on ilmainen, konsolista löytyy nippu hyödyllisiä ominaisuukia. Listaan tässä muutamia tärkeimpiä optimointityössä tarvittavia ominaisuuksia.

1 Verkkosivustosi yhdistäminen konsoliin auttaa Googlea ymmärtämään ja indeksoimaan sivujasi helpommin. Indeksointi voi tapahtua useammin ja perusteellisemmin, mikä on hyödyllistä sivujen sijoituksen nostamisessa tai päivitettyjen sivujen uudelleensijoittumisessa.

2 Voit lähettää uusia sivuja hakukonsoltin kautta Googlessa tietoon, jotta ne indeksoitaisiin ehkä nopeammin.

3 Hakukonsoltin avulla voit tutkia teknisiä ongelmia, jotka voivat johtaa sivuston hakuvastaussijoitusten laskuun.

4 Voit analysoida ulkoisia linkkejä ja sisäisiä linkityksiä. Näistä on iloa kun haluat nostaa Domain Authority-lukuasi.

5 Voit löytää sivut, joilla on huono klikkiprosentti hauvastauksissa.

6 Voit tunnistaa sivut, jotka saavat vähän näyttökertoja haussa

7 Voit tunnistaa sivut, joiden keskimääräinen sijainti on alhaisempi kuin odotat.

8 Voit tutkia millä hakutermeillä näyt hakukoneen vastauksissa ja mikä on sijoituksesi. Tämä antaa ideaa sisällön optimointiin.


Kohdista 5-8 saat ymmärrystä mitkä sivut vaatvat uudelleenkäsittelyä, uudelleenkirjoittamista tai indeksoinnin estämsitä.


Hakukonsoli (yllä) on kirjaimellisesti dataa suoraan Googlelta. Eli kun päätät parantaa näkyvyyttäsi hakukoneessa, miksi et menisi suoraan lähteeseen. Kaikkien, jotka haluavat saada lisää orgaanista liikennettä Googlelta, on hyvä osata edellä kuvatut muutamat perusasiat.

p.s Lue myös aikaisempi kirjoitus hakuoptimoinnin tulosmittarista!

No comments: