Aloittava Business Manager-käyttäjä miettii ehkä mitä muuta eroa kampajan tavoiteasetannalla on kuin periaate, jolla mainosalgoritmi pyrkii mainoksia näyttämään.
Valinnalla on myös erittäin iso merkitys mainonnan hintalappuun. Muistutukseksi, että Facebookin mainosmedioissa maksat jokaisesta mainosnäytöstä, toki kätevästi tuhannen näytön pakettihintana. CPM eli Cost Per Mille on siis tuhannen näytön hinta euroissa.
Facebookin näyttökerroiksi lasketaan kerrat, jolloin mainoksen esiintymä on näytössä ensimmäistä kertaa.
Esimerkki: Jos mainos on näytöllä, kun joku vierittää alaspäin ja vierittää sitten takaisin ylöspäin samaan mainokseen, tämä lasketaan yhdeksi näyttökerraksi. Jos joku näkee mainoksen kahdella eri kerralla saman päivän aikana, tämä lasketaan kahdeksi näyttökerraksi.
Videomainosten videonäyttökertojen laskentatapa poikkeaa alan standardeista. Audience Networkin mainoksia lukuun ottamatta näyttökerrat lasketaan samalla tavalla riippumatta siitä, sisältävätkö mainokset kuvia tai videoita. Tämä tarkoittaa sitä, että näyttökerta lasketaan riippumatta siitä, alettiinko videota toistaa vai ei! Hyvä ymmärtää!
Niissä harvoissa tapauksissa, joissa ei voida määrittää, näkyivätkö mainokset näytössä (kuten peruspuhelimissa), näyttökerrat lasketaan, kun mainokset jaetaan laitteisiin.
Tein testin. Ajoin saman mainoksen, samalla kohdennuksella samalla budjetilla. Toisessa kampanjassa tavoite oli "kattavuus", toisessa "sitoutuminen". Hinnoissa on TODELLAKIN EROJA.
Muista siis, että kattavuus-tavoitteella saat edullisesti näyttöjä. Sitoutuminen-tavoitteella kalastelet tykkäyksiä aivan Linkedin - tai Ruutu-videomainoshintaan. Ja koska iso osa teistä hakee liikennettä, on hyvä tietää, että CPM-hintasi ilman retaa asettunee jonnekin CPM 4-6€ välille. Uudelleenkohdennus on monesti jopa tuplat, mutta syystä.
Toki. CPM hinnalla ei ole merkitystä jos CAC < LTV, mutta se onkin sitten eri asia se.
Happy buying! Kuva: Unsplah, kuten aina.