5/21/2019

Ryhmät ovat luonteva seuraava kaupallistamisen askel Facebookille


Alle 15 vuoden toimintansa aikana Facebook on monesti luonut itsensä tavallaan uudestaan, mutta Facebook on alusta asti keskittynyt ihmisten ja organisaatioiden välisen yhteyden muodostamiseen ja tästä seuraneiden ajatusten jakamiseen maailmalle. Viimeisen vuoden aika tulleet yksityisyysiskut näkyvät - ja vaikka DAU numerot ovat edelleen astronomiset, ovat palvelun käyttäjät ovat siirtäneet yhteydenpitoa ja ajatusten vaihetoa vähitellen muille alustoille.

Facebook on aloittanut vastaiskun. Sen nimi on ryhmät. Ryhmien näkyvyyttä on lisätty niin navigaatiossa kuin sisällöissä. Sijainti, ammatti tai intohimot kulminoituvat nimenomaan ryhmät kautta. Vaikkapa ryhmät Salon puskaradio, Markkinointikollektiivi tai Korisliiga ennen ja nyt - ryhmät omalla kohdallani.

Tämä luo pohjimmiltaan joukon hypermerkityksellisiä "mini-Facebookeja", jotka ovat käyttäjälle helpommin hallittavissa ja löydettävissä. Ja ehkä - vain ehkä - ryhmien kautta tarjota Facebook voi tarjota käytätjille enemmän suojaa yksityisyyttä ja turvallisuutta koskevissas tilanteissa tai väärennettyjen uutisten lisääntymiseltä. En tiedä.

Helmikuussa julkaistulla uutisella, että tuotemerkit ja kustantajat voivat nyt siirtyä Facebook-ryhmiin (jos ylläpitäjät antavat edelleen luvan!).

Mutta mitä tämä voisi tarkoittaa markkinoijille? Vaikka mainonnan standardi on luoda yhteisiä demografiaryhmiä, kiinnostusalueita tai ajatusmaailmoja, viestinnän yhteensovittaminen uuteen Facebook-maailmaan saattaa merkitä uuden aikakauden alkua brändiviestintään, joka on paljon enemmän räätälöityä ja personoitua kuin koskaan ennen. Ehkä. Se voisi tarjota mahdollisuuden päästä entistä syvemmälle kuluttajien "ihon alle"; se voisi merkitä täysin uutta lähestymistapaa jakeluun alustalla.

Yksi asia on varma, ryhmiin panostaminen ei todellakaan ole viimeinen niistä muutoksista, joita näemme Facebookista. Varmaan on vain että yhtiö sekoittaa pakkaansa säännöllisesti säilyttääkseen kuluttajien luottamuksen ja uskollisuuden. Ja mainostaja maksaa viulut.

No comments: